tiistai 6. lokakuuta 2015

Verkkohyökkäysrykmentti

Osaisiko joku auttaa? Minua mietityttää, että ovatko maamme ylimmät johtajat täysiä idiootteja, vai teeskentelevätkö he vain tietämätöntä.

Sodankäynnissä moni asia on muuttunut, mutta edelleen luulisi pätevän sen, että on aseita, joista vihollisen halutaan tietävän sekä aseita, joista heidät halutaan pitää pimennossa.

Suureen ääneen mainostetut aseet ovat esimerkiksi sellaisia, joita voidaan ja halutaan myydä kalliiseen hintaan muille valtioille. Näiden aseiden esittely on välttämätöntä, jotta kaikki ostajakandidaatit tuntisivat niiden tehokkuuden. Esimerkiksi Ruotsin olisi hankala myydä hävittäjään, jos se täysin vaikenisi niiden nopeudesta, aseistuksesta ja muista ominaisuuksista.

Toinen syy mainostaa aseita on niiden herättämä pelko. Tiettävästi useampikin valtio on avoimesti julistanut omistavansa ydinaseita juuri tästä syystä.

Aseet joista vaietaan ovat yleensä vasta suunnitteluvaiheessa. Niiden teknologia on salaista, jotta kilpailijat eivät pysyisi yhtä helposti mukana kilpailussa.

Toinen syy vaieta aseista liittyy vakoiluun ja tiedusteluun. Vakoiluteknologiaa ei samalla tavalla myöskään kehitetä suoraan myyntimarkkinoille, koska pelon sijaan tieto aikaansa edellä olevasta salakuuntelusta herättäisi enemmänkin ärtymystä ja epäluottamusta.

Tämän kaiken jälkeen toistan alkuperäisen kysymykseni: ovatko Suomen päättäjät tyhmiä, kun meillä yhä edelleen koulutetaan jääkäreitä, pioneerejä, tykkimiehiä ja sotilaspoliiseja - eikä ennemminkin hakkereita, kybertiedustelijoita, tietosuojaajia, propagandankirjoittajia, trolleja ja muita verkkohyökkäysten ammattilaisia?

Onko kyse siitä, että meillä kyllä koulutetaan reserviin tällaisia ihmisiä, mutta toiminta pidetään salassa, koska emme puolueettomana valtiona halua herättää kenessäkään ärtymystä?

Wikipedian mukaan Suomen puolustusvoimilla on joukko-osastoja, kuten:
Panssariprikaati (Hattula), perustettu 1927
Merisotakoulu (Helsinki) 1930
Tykistöprikaati (Niinisalo) 1992
Lapin ilmatorjuntarykmentti (Rovaniemi) 1989
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_puolustusvoimien_joukko-osastoista 
Missä helvetissä ovat Kyberturvallisuusprikaati, Hybridisotakoulu ja Trollitorjuntarykmentti? Näiden nörttiosastojenhan tulisi olla aivan ensisijaisia puolustuskeinoja mitä tahansa hyökkääjää vastaan.

Suurempikin armeija on tehoton hyökkäyksissään, jos sen motivaatio ja moraali saadaan nujerrettua ristiriitaisella tiedotuksella.

Huipputekniset hävittäjät ja panssarivaunut voidaan hakkeroida liikuntakyvyttömiksi, jos hallussa ovat ylivertaiset .

Sähköverkot voidaan pimentää tuhansien kilometrien päästä. Vastustajan viestintä voidaan sotkea tai käskyjä jopa uudelleenohjelmoida.

Presidentin salasuhteet voidaan vuotaa julkisuuteen juuri kun hänen tulisi pitää tärkeä radiopuhe. Kenraaleja voidaan kiristää vuosien tarkalla tilitietojen ja sähköpostiviestien seuraamisella saatujen tietojen avulla.

Jos oletetaan, että Suomella olisi oma hakkeriprikaati ja siihen laaja kansainvälinen luotto, ei meillä välttämättä edes tarvitsisi olla näitä edellä mainittuja keinoja - riittäisi, että meillä epäiltäisiin olevan kyky murtautua verkkoihin ja sabotoida elämää kotirintamalla.

Jos emme pysty rahoittamaan kyberturvallisuusjoukkoja - minkä kyllä uskon, että pystyisimme tekemään - meidän tulisi vähintään puhua paskaa niin tehokkaasti, että tällainen salainen joukko edes huhuttaisiin perustetun ja tuhansien reserviläisten saaneen salaisen tehtävän rauhan aikana ylläpitää omia hakkeritaitojaa, jos valtio sodan aikana heidän taitojaan tarvitsisi.

En ole kuullut tällaisia huhuja, joten ilmeisesti kenraalimme sekä maamme poliittinen johto yhä vain jossain kabinetissa asettelee suurille pöydille pieniä panssarivaunuja ja leikkii olevansa kartalla.

PS.
Löysin sentään tällaisen surullisen pikku uutisen. Surullisen siksi, että jos puolustusvoimat ylpeilevät vuonna 2015, että "ensimmäistä kertaa" järjestetään tällainen projekti, se tarkoittanee, että olemme jo menettäneet pelin.
http://www.verkkouutiset.fi/ "Puolustusvoimat värvää tänä vuonna ensimmäisen kerran kybervarusmiehiä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti