sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Pitäisi olla II

Muutama kuukausi sitten julkaisin listan viidestä asiasta, jotka mielestäni pitäisi olla. Tämä blogimuoto on sinänsä aika huono tällaisten puutteiden julkituomiseksi, kun ei ole helppo äänestää kunkin asian kohdalla - ja varsinkin kun ei tule kommentteja. (Vali-vali, niitäkin pitäisi olla, kommentteja. En tiedä mikä mättää. Ehkä minun pitäisi viettää vähemmän aikaa netissä ja hankkia ystäviä...)

Tässä joka tapauksessa uusi lista asioista, joita pitäisi olla. MINKÄ VITUN TAKIA NIITÄ EI JO OLE!!!


1) Teetä

Yhdellä sanalla: TEE. Kun menen kahvilaan ja pyydän teetä, siellä ojennetaan hieno puinen laatikko, jossa ensisilmäyksellä näyttäisi olevan kymmenittäin teelajikkeita värikkäissä pusseissa.

Suomalainen teekulttuuri on kehittynyt siihen suuntaan, että vielä kymmenisen vuotta sitten kahviloissa oli vain 3-4 erilaista teetä mistä valita - MUTTA NE OLIVAT TEETÄ! Mustaa teetä, vihreää teetä, ruusunmarjaa, mustaherukkaa, sitruunaa, ei muuta.

Nykyään ravintoloissa on kymmenittäin teelajikkeita MUTTA MIKÄÄN NIISTÄ EI OLE TEETÄ. KAIKKI OVAT JOTAIN VITUN AROMISOITUA JA VÄRJÄTTYÄ KARAMELLIVETTÄ.

Olen katsellut kahvilakäyttäytymistä ja jutellut teetä juovien ihmisten kanssa ja kaikki ovat yksimielisiä. He haluavat juoda teetä, eivät maustettua ja keinotekoisesti värjättyä vettä.

Jostain syystä ravintolanpitäjät luulevat, että ihmiset joisivat enemmän teetä, jos huonoja lajikkeita olisi tarjolla enemmän - mutta ei se toimi niin. Tai sitten kukaan ei edes halua, että heidän asiakkaansa joisivat teetä.

En minä tiedä mistä tässä ilmiössä on kysymys. Minä en vain kerta kaikkiaan tajua, että kuka ihminen haluaa juoda teetä, joka ei sisällä teetä. En ole edes tavannut sellaista ihmistä - vain kahvinjuojia, jotka tuovat lahjaksi hienon nimisiä teesekoituksia, joissa on hyvin vähän teetä.

Varmaan suomalaiset inhoavat teetä juuri siitä syystä, että he luulevat, että SE, mikä heille teenä myydään olisi teetä. Eihän sitä juo Erkkikään, ja varsinkaan Erkki.


2) Dry Energy Drink

Jatkan juomalinjalla. Joisin paljon enemmän energiajuomaa, jos tarjolla olisi sellaista energiajuomaa, joka ei väsytä.

Niinpä. Kun juo pullollisen energiajuomaa niin puolen tunnin päästä jo tuntuu että on unessa. Tämä ei ole vain minun kokemukseni vaan lääketieteellinen fakta.

Energiajuomien sokeri lisää insuliinin tuotantoa, mikä hetken kuluttua aiheuttaa sen, että silmissä sumenee ja takaraivossa tuntuu sellainen jännä jomotus. Tekee mieli käydä makaamaan, eikä pysty keskittymään.

Monet tietenkin tässä tilanteessa juovat lisää energiajuomaa, mikä on ehkä tarkoituskin.

Valkoinen sokeri ja glukoosi-fruktoosi-siirappi ovat eräs tehokkain keino heikentää työkykyä - ja pitkällä tähtäimellä hankkia itselleen diabetes.

Light-energiajuomat eivät ole sen parempia, koska niissä on aspartaamia ja asesulfaatti-K:ta, mitkä myöskin sekoittavat kehon sokeritasapainon - koska ne huijaavat elimistön erittämään insuliinia.

Ainoa oikeasti toimiva energiajuoma olisi sellainen, missä olisi niukasti hedelmäsokeria, eikä mitään muuta makeutusainetta sen tilalla.

Se maistuisi tylylle, mutta mitä sitten. Maistuuhan kahvikin tylylle ja silti sitä juodaan. Nykyään muutenkin energiajuomien suurkuluttajia ovat teinipojat ja kuiva energiajuoma voisi olla heidänkin mielestä miehekkäämpää kuin siiderin makuinen sokerilitku.

Kuivan energiajuoman nimi voisi olla vaikka TYLY - niin kuin tyly jätkä - tai KARU - niin kuin karu muija. Muutamassa vuodessa se valtaisi mukavan osuuden markkinoista, koska sitä juovat ihmiset oikeasti jaksaisivat keskittyä.

Ja olisihan se aika tylyä juoda välitunnilla S-marketin parkkipaikalla TYLYÄ. Kyllä minä ainakin joisin.


Kommentaari:

Hups, eilen tuli kai painettua julkaisunappua vaikka piti vain tallentaa luonnos. No, joka tapauksessa tämän koko julkaisun ei pitänyt olla vielä lähellekään valmis, mutta antaa olla. Valituksen aiheitakin piti olla enemmän.

Kirjoitan sitten paremman version, kun vuorossa on PITÄISI OLLA, OSA 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti