tiistai 21. elokuuta 2012

Marski on uusi musta

Ylen Mannerheim-elokuvan idea on mielenkiintoinen, mutta itse asiassa yhtä erikoisia roolileikkejä on elokuvissa nähty jo aika monta kertaa.

Vasta muutama vuosi sitten Kate Blanchet esitti Bob Dylania elokuvassa I'm not there.
Entäs Bob?
Näyttelijävalinta herätti jonkin verran keskustelua, mutta enimmäkseen arviot olivat positiivisia. Samassa elokuvassa Dylania esitti kuusi tai seitsemän henkilöä ja Kate Blanchet oli yksi uskottavimmista. (Elokuva itsessään oli sekava ja puuduttavan tylsä muutamaa kohtausta lukuun ottamatta.)

Jos mennään ajassa taaksepäin niin löydetään vielä erikoisempia roolivalintoja. Vuonna 1973 Disney-elokuvan Robin Hood pääroolia esitti kettu.
Disneyn reilu ryöväri.
Joku voisi tietenkin huomauttaa, että Robin Hood on todennäköisesti täysin fiktiivinen hahmo, joten epäkohta ei ole niin suuri, Muutaman tuhannen vuoden päästä samaa voidaan ehkä epäillä myös marskista.

Ja sitä paitsi: jos Yle olisi tuottanut lastenanimaation, jossa Mannerheim olisi ollut eläin, kukaan tuskin olisi älähtänyt - tietenkin riippuen siitä, mikä eläin olisi kyseessä: koira, hevonen, kukko, leijona... vai ehkä sika?

Mitä järkeä esimerkiksi olisi tehdä Mannerheimista joku leijona, jos Suomessa ei edes ole leijonia? Sika varmasti ihonväriltään muistuttaisi eniten alkuperäistä kohdettaan.
Kalpea Jeesus.
Historiallista uskottavuutta on venytetty myös toiseen suuntaan. Jeesus Nasaretilaista on pitkään kuvattu paljon kalpeammaksi kuin voisi olettaa. Jordanian ja Galilean alueella elävät ihmiset ovat keskimäärin paljon tätä tummempia.

Ja jos ei kukaan ole vielä sattunut huomaamaan niin Aleksis Kivi oli hänen patsaansa perusteella eriskummallisen vihertävä.
Viheriäinen Aleksi.
Tämän huomattuani kävin läpi muutamia netissä toimivia antiikkiliikkeitä. Ei mennyt kauaakaan, kun jo löysin rintakuvan, jossa esiintyy vahvasti ruskettunut Mannerheim.
Tummanpuhuva Mannerheim.
Hyi häpeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti