perjantai 27. joulukuuta 2013

Luonnollisen vaihtelun kollaasi

Joulukuu on ollut taas poikkeuksellisen lämmin. Suuressa osassa Suomea on vietetty perinteistä mustaa joulua ja New Yorkissakin lämpötila kohosi melkein hellelukemiin. Voimmeko jo myöntää, että kyse on ilmastonmuutoksesta? Emme tietenkään, sehän ei olisi tieteellistä. On pitäydyttävä pitkän aikavälin keskiarvoissa ja kauhisteltava 0,7 asteen globaalia lämpenemistä, mikä ei kuulosta yhtään niin pahalta kuin kuudennen asteen hurrikaani viisiportaisella asteikolla, eikä se olekaan, koska se on alle yhden.

Saunassa 0,7 astetta ei edes huomaa, joten tiedän, että se on jotain täysin vaaratonta.

Hirmumyrskyt ja tulvat ovat selitettävissä luonnollisella vaihtelulla. Ne ovat vain harvinaisia poikkeuksia, jotka vain sattumalta iskevät nyt. Otetaan nyt vaikka tämä joulukuu, jossa elämme. YLE tiedottaa siitä näin:
"Sääolot menevät vielä luonnollisen vaihtelun piikkiin eikä niistä voi syyttää suoraan esimerkiksi ilmastonmuutosta. Esimerkiksi jouluissa on takavuosina ollut sekä kylmiä että lauhoja.

Ei tarvitse palata kuin vuoteen 2011, kun joulukuussa oli lämmin sää."
YLE2013 "joulukuu oli harvinaisen lämmin"

Nyt koettu lämmin joulukuu on pitkässä juoksussa aivan normaalia, koska kauan kauan sitten, jo vuonna 2011 oli vastaavia lämpimiä jaksoja. Silloin ilmastonmuutoksesta ei oltu vielä kuultukaan. Olemme vain unohtaneet millaista ennen vanhaan oli, koska mielikuvamme joulusta ovat aina romanttisia ja perustuvat mummolaan, jossa lumiukko lentää kauniin musiikin soidessa. Tilastofaktat kuitenkin kertovat, että omassa lapsuudessani, vuonna 2011, oli elämä yhtä kurjaa kuin nytkin.

metro.fi 2011 - helsingissa_rikottiin_joulukuun_lampoennatys

Niinkin varhain kuin 2006 vietettiin Suomessa ennätyslämpimiä jouluja:
"Menneen ennätysleudon joulukuun kaltainen korkea keskilämpötila saavutetaan Ilmatieteen laitoksen ääriarvolaskelmien mukaan nykyilmastossa vain pari kertaa vuosituhannessa" http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedote/1167729310
On täysin epätieteellistä väittää, että muutama poikkeus merkitsisi vielä mitään. Yhteen vuosikymmeneen mahtuu helposti kolme sellaista joulukuuta, jotka ovat mitään aiempaa joulukuuta lämpimämpiä, tai yksi tuhannesta.
"Joulukuu 2006 oli lämpimin koskaan Suomessa mitattu, Ilmatieteen laitos kertoo" Iltalehti 2007 tammikuu
Sitä paitsi meidän ei sovi luottaa muistiimme, joka on petollinen kuin vettynyt paperikassi. Katsotaan esimerkiksi hakukoneella, miten normaalia se oikeasti on, että jokin tietty kuukausi on ennätyksellinen - universumihan on alkuräjähdyksestä alkaen vain tähdännyt ennätyksiin. Olympiaennätyksetkin on aina rikottu, joten miksi ei terve ekosysteemi suuressa viisaudessa pyrkisi samaan. Todellisuus on tyypilliseen tapaansa alkanut matkia ihmistä, vaikka ihminen haluaisi matkia todellisuutta esim. olemalla pitkäikäinen ja ulottuvainen.

Tässä muutamia arkisia ennätyksiä, vertailun vuoksi. Aloitetaan tammikuusta:
2010 - Tunnettu ilmastoskeptikko pohtii tammikuun lämpöennätystä
"tammikuu 2010 oli lämpimämpi kuin yksikään aikaisempi tammikuu."
Ja entäs sitten helmikuu?
Helmikuu ennätyslämmin eteläisellä pallonpuoliskolla

Eteläinen pallonpuolisko, pyh! Ei sitä lasketa.

Ei meillä Suomessa ole ollut kuin muutama ennätyslämmintä helmikuuta tällä vuosituhannella.
"Helmikuu oli Etelä- ja Keski-Suomessa 5-6 astetta ja Lapissa 2-5 astetta 1960-luvulta alkaen mitattuja pitkäaikaisia keskiarvoja lämpimämpi. Pääkaupunkiseudulla lämpötila oli plussan puolella 11 perättäisenä päivänä."
Tämä uutinen on peräti niinkin kaukaa kuin vuodelta 2002. Linkki: http://yle.fi/uutiset/helmikuu_oli_poikkeuksellisen_lammin/5135374

Entä maaliskuu?
2007 www.hs.fi/kotimaa - Maaliskuun lämpöennätys taas rikki

2013 http://www.tiede.fi/keskustelu/17067/ketju/lampoennatys
"Ilmatieteen laitoksen alustavien tietojen mukaan Helsinki-Vantaalla mitattiin tänään maaliskuun kaikkien aikojen lämpöennätys 16,9 astetta."
No niin, nyt jo alkaa hahmottua kokonaiskuva. On ilmeistä, että ilmastonmuutos ei johdu ilmastosta, vaan siitä, että kuukaudet ovat alkaneet nokittaa toinen toisiaan. Se on niiden tehokkain keino päästä uutisiin. Kuukausiin on tarttunut ajan henki - koko ajan täytyy olla lööpeissä tai muuten ei tunne elävänsä.

2007 - "Suuressa osassa Länsi-Eurooppaa on koettu ennätyslämmin huhtikuu"

Huhtikuu on kuukausista julmin, koska se ajoi autolla kissani päältä ala-asteella. Huhtikuulle ei riittänyt murha, vaan lisäksi se nauroi ja narskutti hampaitaan. Katupöly maistui suussa kaikilla ja silmät punottivat itkusta ja siitepölystä.

Entä toukokuu, kesäkuu, heinäkuu?

2013 - Toukokuu2013
"Toukokuu oli Ilmatieteen laitoksen mukaan poikkeuksellisen lämmin erityisesti Lapissa. Kesäkuunkin lämpöennätystä hallitsevalla Utsjoen Kevolla mitattiin sekä toukokuun yli (30,5) että alin (-9,7) lämpötila. Pohjois-Suomessa saavutettiin toukokuu aikana useita uusia lämpöennätyksiä."

2013 - "Kesäkuu oli ennätyslämmin"

2010 - "heinäkuu ennätyslämmin"
2011 - "heinäkuu lähes ennätyslämmin"

Tässä on todiste! 2010 oli ennätys, mutta 2011 ei yltänyt ihan samaan, joten ilmastonmuutos on peruttu! Ergo1 ja ergo2 on yhdessä Cogito, minkä todistaa premisitio!

Elokuustakin löytyy uutinen vuodelta 2008, vaikka suurin osa ennätyksistä sijoittuu vuosituhannen vaihteeseen: ennatyslammin-etela-suomessa
"Kotka-Vaasa-linjan lounaispuolella vuoden 2008 keskilämpötila oli jakson 1961 – 2008 korkein. Lämpöennätykset rikkoutuivat elokuussa huolimatta siitä, että kesä oli keskimääräistä viileämpi."
Ainahan sitä nyt jossain päin Suomea nähdään näitä ennätyksiä. Ennätyssuuria haukiakin näkyy uutisissa, kalmareitakin ja vaikka mitä syvyyksien jättiläisiä.

Syyskuu näyttää olleen lämmin ainakin 2006, 2009, 2011 ja 2013. En jaksa linkittää koska näitä uutisia löytyy tuhansittain - pelkkä määrä on todiste siitä, että ilmastoennätysten rikkominen on lasten leikkiä ilmastolta, eikä siihen tarvita mitään muuta kuin luonnollista vaihtelua ja auringonpilkkuja tai jotain. Sitä paitsi auringon aktiivisuus on ollut viime vuosina tavallista hiljaisempaa ja meillä on oikeasti nyt uusi jääkausi meneillään, se vain on saatu piilotettua valheellisella uutisoinnilla ja hypnoosilla.

Lokakuu ennätyslämmin 2000, 2005, 2011... ei merkitse mitään, koska vanhentunut ennätys ei merkitse mitään tilastollisesti ja "There can be only one!" sanotaan Highlanderissa.

Ennätyslämmin marraskuu 2000 ja 2010... LINKKEJÄ OIS JAKSAIS VAAN LAITTAA ja jos kiinnostaisi enää tässä kohtaa, kun olen todistanut jo aikaa sitten, että ilmasto on kupla, jonka sisällä on vettä ja kiinteää maata.

Nyt on päästy ennätyksissä kaikki kuukaudet ympäri ja sillä tavallahan vuodenajan vaihtuvat ja maa pyörii ympäri, mikä vain todistaa, ettei mikään ole muuttunut ja valhetta kaikki. Yhdenkään kuukauden kohdalla ennätyksiä ei ole jätetty rikkomatta, mikä kertoo kiistatta, että poikkeukselliseksi väitetty luonnollinen vaihtelu on täysin luonnollista. Luonto vaihtelee tahallaan todistaakseen, että tiedemiehet ovat väärässä ja tiedemiehet itsekin tietävät sen, mutta haluavat tienata kerrankin elämässään melkein yhtä paljon kuin jalkapalloilija ja siksi he haaveilevat valheellisella ilmastonmuutoskauhistelulla saavutetusta Nobelin-palkinnosta. Tässä on uutinen kaikille tiedemiehille: Al Gore voitti sen jo. Ei sitä voi kahta kertaa voittaa samalla asialla.

Vielä kun saisi tammikuun vierähtämään ennätysnopeasti ja tulisi taas juhannus. Voi pojat, kun pääsisi Saimaalle uimaan! Aina kun näen norpan niin heristän sille nyrkkiä! Tyhmät viikset heilahtaisivat jos olisi ihmenelosista tuttu venyvä nyrkki millä mottaista. Tietäisi olla varastamatta kaloja meikäläisen katiskasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti