lauantai 3. tammikuuta 2015

Yhdeksän syytä olla käymättä uimahallissa

Vastine Riikka Heinosen runoon teoksessa Ranskalainen ehkäisy (2014): Yhdeksän syytä käydä uimahallissa.

1. Koululaisryhmien ja vesijumppaavien mummojen välissä on yksi vapaa rata, mutta se on kaikkea muuta kuin vapaa.

2. Nopeat uimarit tuntuvat käyttävän uimalaseja, jotta voisivat uida silmät kiinni.

3. Suihku, jonka valitsit, pysyy toiminnassa vain 3 sekunttia kerrallaan ja sitä täytyy koko ajan naputtaa uudelleen päälle.

4. Saunan lauteilla on juuri sopiva aukko yhdelle ihmiselle, mutta lähestyessäsi näet, että lankkuihin on painautunut suunnattoman leveä, pyllyn muotoinen hikiläntti, joka kimaltelee kuin heijastimiin turvautuva pyöräilijä talviyössä. Enää et voi kääntyä. Kaikki katsovat. Sinun on istuttava siihen.

5. Liukastumisvaara. Kuinka Tapio Rautavaara kuoli?

6. Jostain syystä uidessa alkaa aina janottaa. Kokeilet juoma-automaattia, mutta sen vesi suihkuaa liian pienellä paineella ja on aivan lämmintä.

7. Mieleesi muistuu sitkeä sotaveteraani, jota vuosien 2005-2006 tienoilla vielä istui tuntikausia löylyissä ja kertoi mahtavia tarinoita tuntemattomille. Häntä ei ole näkynyt vuosiin. Ehkä hän ei enää ole siinä kunnossa - tai on kenties muuttanut toiselle paikkakunnalle. Todennäköisintä on silti...

8. Ostat joka vuosi kymmenen käynnin kortin, mutta käytät sitä aina vain 7-8 kertaa, ennen kuin se ehtii vanheta.

9. Poistut pukuhuoneeseen ja huomaat, että oman lokerosi edustalla on joku tepastellut kuraisilla talvikengillä ja jättänyt valtavan likavesilammikon juuri siihen kohtaan, jossa sinun pitäisi pukea vaatteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti