perjantai 3. elokuuta 2012

Indigo-lapset

Termi indigolapsi on new age hömppää, mutta siinä on taustalla tietty psykologinen havainto. Jotkin lapset käyttäytyvät kuin kuninkaalliset. He ovat kopeita ja osaavat manipuloida vanhempiaan. Heillä on jo nuorella iällä syntynyt vahva käsitys siitä, että kohtalo on määrännyt heidät suuriin tekoihin.

Tämä ei tarkoita, että indigolapsi olisi suuren mestarin inkarnaatio tai nero. Hän saattaa vain olla hemmoteltu ja megalomaaninen. Elämässä se ei välttmättä ole pahitteeksi. Me kaikki tarvitsemme annoksen tervettä itsepetosta ja uhoa. Indigolapsella vain sattuu olemaan poikkeuksellisen kehittynyt kyky elää optimistisissa harhaluuloissa. Hän on Kristus, pieni Buddha, tarinan Joukahainen, joka polleasti haastaa wanhan Väinämöisen kaksinkamppailuun.


Mitä meidän tulisi tietää indigolapsista?

Lootuskirja -nettisivuilla annetaan määritelmä, jonka perusteella indigolapsen voi tunnistaa:


1. He tulevat maailmaan ikään kuin kuninkaallisina (ja käyttäytyvät usein sen mukaisesti).

2. Heistä tuntuu, että he "ovat täällä ansiosta" ja ovat hämmästyneitä, kun muut eivät tunne samoin.
Onhan se hämmästyttävää, kun joku toinen onkin vaatimattomampi, ujompi ja passiivisempi.


3. Itsensä arvostaminen ei ole tärkeä asia. He kertovat usein vanhemmille "keitä he ovat".
Lapset usein kertovat vanhemmilleen, että nyt minä olen Peter Pan tai Robin Hood - tai "poliisi" tai "rosvo". Jos vanhemmat ihailevat Krishnaa tai Dalai Lamaa ja kertovat myyttisiä tarinoita lapsilleen, ei ole yllättävää jos lapsi juoksee pihalla ja huutaa "Minä olen Krishna, näytän teille!"

4. Heillä on vaikeuksia ehdottomina annettujen käskyjen suhteen (määrääminen ilman selitystä tai vaihtoehtoa).
5. He eivät yksinkertaisesti halua tehdä tiettyjä asioita, esimerkiksi jonottaminen on heille vaikeaa.

Heillä on toisin sanoen ADHD.Tosin jonottaminen voi olla vaikeaa kenelle tahansa.

6. He turhautuvat rituaalinomaisiin systeemeihin, jotka eivät vaadi luovaa ajattelua.

7. He keksivät usein parempia toimintatapoja niin kotona kuin koulussa, mikä saa heidät vaikuttamaan "järjestelmän murtajilta" (järjestelmään sopeutumattomilta).
Heillä on ADHD. Nyt se alkaa olla jo aika ilmeistä. Jos ennusteet käyvät toteen, heistä tulee rallikuskeja, rokkitähtiä tai runoilijoita.

8. He vaikuttavat asosiaalisilta, elleivät he ole relevantissa seurassa. Ellei heidän ympärillään ole muita vastaavaa tietoisuutta omaavia, he kääntyvät usein sisäänpäin ja heistä tuntuu, että muut eivät ymmärrä heitä. Koulu on heille usein tavattoman vaikeaa sosiaalisesti.
Vaihtoehtoisesti heillä voi olla myös Asperger.

9. He eivät suostu "syyllisyys"-kuriin ("Odota, kunnes isäsi tulee kotiin ja näkee, mitä olet tehnyt.").
Kukapa lapsi suostuisi syyllisyys-kuriin.

10. He eivät ujostele ilmoittaa, mitä he tarvitsevat.
Niin, he ovat lapsia, ja lisäksi hemmoteltuja ja ylimieisiä lapsia - mahdollisesti perheen ainoa lapsi - tai sekin on mahdollista etä vanhemmat tuntevat syyllisyyttä siitä, ettei heillä ole lapsilleen aikaa ja he korvaavat sen tottelemalla lastensa pyyntöjä ja venyttämällä rajoja.


Indigolapset tulevat, oletko valmis?

Lootuskirja kertoo, että indigolapset ovat aivan uusi ilmiö. Lasten käytöstä ei voi selittää vanhoilla termeillä, sillä aiemmin lasten aura oli eri värinen ja he synnynnäisesti tottelivat omia vanhempiaan.

"Nyt käsityksemme on seuraava:
1. Tämä ei ole amerikkalainen ilmiö. Olemme itse nähneet sen jo kolmessa maanosassa.
2. Se näyttää ylittävän kulttuurirajat (käsittäen monia kieliä)."
Varmasti lapsissa on yksilöllisiä eroja muuallakin kuin amerikassa. Itsevarmat lapset saattavat olla ikäisiään lahjakkaampia. Heillä on tuskin suuriakaan vaikeuksia manipuloida herkkäuskoisia aikuisia, jotka tahtovat löytää todisteita omille uskomuksilleen.
3. Se on välttänyt valtavirran huomion johtuen siitä, että se on aivan liian "kummallinen" tarkasteltavaksi psykologisen paradigman* näkökulmasta, joka omahyväisesti pitää ihmistä staattisena, muuttumattomana mallina. Yleensä yhteiskunnalla on taipumus uskoa evoluutioon, mutta vain menneessä aikamuodossa. Käsitys, että voisimme nähdä uudenlaisen inhimillisen tietoisuuden saapuvan nyt hitaasti planeetalle ja ilmentyvän lapsissamme, ylittää täysin vakiintuneen vanhoillisen ajattelun.
Psykologinen paradigma, joka pitää jokaista ihmistä standardimittaisena, varmaan ansaitseekin tulla kyseenalaistetuksi - sikäli kuin sellaista psykologiaa paljoakaan esiintyy.
4. Ilmiö laajenee – siitä tulee jatkuvasti lisää uutisia julkisuuteen.
5. Se on ollut olemassa kyllin kauan, niin että monet ammattilaiset alkavat havaita sen.
Etsivä löytää. Yleensä kun tulemme tietoiseksi tietystä ilmiöstä, alamme nähdä siitä merkkejä joka puolella. Meillä nyt uusi skeema, jota voimme soveltaa kokemukseemme. Maailma pommittaa meitä jatkuvasti informaatiolla, mutta näemme sen vain, minkä herkistymme näkemään.

On helppo löytää todisteita siitä, että indigolapsia on ollut kaikkina aikoina. Esimerkiksi lähes jokainen Herman Hessen romaani on kertomus "indigolapsesta". Kaikki hänen tarinansa alkavat romanttisella toitettelulla päähenkilön erityislaadusta ja kohtalon asettamasta kutsumuksesta, josta hän itse on tietoinen.

Ehkä indigolapsia on nykyään enemmän lähinä siksi, ettei vielä ennen 1960-lukua ollut mitään varsinaista nuorisokulttuuria. Nykyään itseensä uskoville nuorille tarjotaan paremmat mahdollisuudet itsensä todistamiseksi. Idolsin alkukarsinnat ovat esimerkiksi täynnä indigolapsia. Jotkut heistä loistavat taidoillaam, toiset vain herättävät huomiota surkuhupaisuudellaan.

Julkisen esiintymisen ja omien puheiden perusteella Janne Kortteinen on eräänlainen indigolapsi, samoin Miki Liukkonen. Onneksi he sattuvat olemaan myös lahjakkaita. Joskus julkisuuteen pääsee pelkällä mahtailulla ja showlla. Niin on aina ollut ja tulee olemaan - varsinkin kun tiettyjen tuntomerkkien matkimisella voi vakuuttaa monet sellaiset, jotka uskovat indigo-lapsiin ja vastaaviin jyrkkiin määritelmiin.


Aurasi väri määrää yhteiskuntaluokkasi

Googletin lisää indigo-lapsista ja löysin pari kiinnostavaa artikkelia. Tässä ensimmäisessä sanotaan suurinpiirtein samat asiat, jotka itsekin ehdin päätellä.

Helmi-blogi: kristallilapset:
"Kirjallisuuden mukaan indigo- ja kristallilapsilla on nykyisessä ihmiskunnan murrosvaiheessa kuitenkin erilaiset tehtävät. Indigoiden tarkoitus on hajottaa sellaiset yhteiskunnan rakenteet, jotka eivät enää toimi. Siksi indigot ovat luonteeltaan kapinallisia ja saattavat vaikuttaa rauhattomilta. Koulu ei heitä yleensä kiinnosta, eivätkä he jaksa keskittyä läksyihin. Indigolapsista kirjoittaneen amerikkalaisen Lee Carrollin mukaan heillä onkin usein virheellisesti ADHD-diagnoosi."
Tässä toisessa homma sitten meneekin jo aika överiksi. Melkoisiin johtopäätöksiin kiirehditään muutamien vihjeiden perusteella.

Ultra-lehti 2002:
"Likaiset lapset ovat näkyvin joukko tässä järjestelmässä. Heitäkin on ollut koko 1900-luvun ajan. Likaisilla lapsilla on epävarma olemus, joka "hakee" koko ajan apua. He ovat yleensä silmiinpistävän laihoja ja hoitamattoman näköisiä... He voivat olla ns. saatananpalvojia tai muuten anarkistisesti käyttäytyviä. He ovat yleensä harmaitten lasten ohjauksessa."
Tällaisten värianalyysien perusteella syntyisi aika pelottava yhteiskunta. Jotkut ovat syntyjään messiaita, toiset luokitellaan "likaisiksi" hyvin intuitiivisin tai mielivaltaisin perustein.
Ensin vanhemmat tietenkin idolisoivat omat lapsensa:
"Meillä indigo ilmoitti, että hän on Jeesus ja häntä pitää totella."
Ja sitten he korottavat myös itsensä: 
"Hopealapset ovat "valaistuneita" sieluja. Heitä on ollut jo koko 1900 luvun ajan. Heidän tehtävänään on olla indigoiden luottomiehiä ja tietyssä mielessä heidän rauhoittelijoitaan. Sen takia hopeaihmiset ovat monesti indigolasten vanhempia."
Oikeastaan tällä tavoin käyttäytyvät ihmiset ovat skeptikoille hyvin kallisarvoisia. Jos tänään vanhemmat voivat uskoa lapsensa olevan messias, se ehkä selittää miksi aikoinaan erään puusepän äiti vakuuttui poikansa erityislaatuisuudesta - ja kuinka tuon puhujanlahjoilla siunatun indigolapsen seuraan liittyi kalastajia ja muita opetuslapsia, joilla oli suuria odotuksia yhteiskunnallisesta muutoksesta.

14 kommenttia:

 1. Hahah, mainio teksti smurffeineen. btw Joukahainen

  VastaaPoista
 2. Aivan, kiitos korjauksesta - Joukahainen tosiaankin. Kullervo oli ihan eri sortin ihmelapsi. :)

  VastaaPoista
 3. Jeps, eipä kestä :)

  VastaaPoista
 4. Ensin lokeroit meidät adhd:ksi ja sitten aspergereiksi. Indigo lapsia ei pysty lokeroimaan edes indigoiksi. Olemme jotain niin suurta jota sinun kaltaisesi järjestelmiin ja rutiineihin uskovat robootit eivät pysty edes uskomaan. Argumenttisi asioihin on kuin pienen lapsen käsialaa. Kateus, ahneus ja viha ovat sinun maailmasi tuhonneet. Me olemme täällä auttamassa sinun kaltaisten ihmisten tuhoamaa planeettaa. Mutta minä voin antaa sinulle anteeksi.

  VastaaPoista
 5. "Meillä indigo ilmoitti, että hän on Jeesus ja häntä pitää totella." Lähde: http://www.ultra-lehti.com/kolumnit/kolumni-1102.html ?

  Jos näin niin lause irrotettu röyhkeästi kontekstista. En tosin itsekkään nielaise mitään kokonaisena, mutta sun tekstistä huokuu tietty katkeruus ja pätemisen tarve no offence...

  PS. Ota toi Hicksin kuva pois tuolta...Bill oli erittäin kiinnostunut mystiikasta ja ois hävennyt sun muka-humoristisia Maddox-baitteja. Nuff said.

  VastaaPoista
 6. Informatiivinen postaus. Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Meijän pikku "indigo-asperger" (oikeesti assburger kun puputtaa lääkkeitäkin psykkan johdosta) päätti katkaista lemmikki jyrsijän selän. Jyrsijä halvaantui puoliksi ja poika jatkoi akkarin lukemista. Mietin todella pitkään kumman lopettaisin..

  VastaaPoista
 8. miksi suomessa sensuroidaan kaikki yliluonnolliseen liittyvät artikkelit? miksi te luulette että nämä lapset ovat pelkästään sairaita adhd-lapsia? eikö teillä ole mitään järkeä päässä?

  VastaaPoista
 9. Tämä nyt oli tällainen kärjistetty hupijuttu. Minulla itselläni on ad-hd, eikä se oli vitsi. Olen sitä kautta kiinnostunut kaikenlaisista levottomuuteen, keskittymiskykyyn ja erityisiin persoonallisuuksiin liittyvistä ilmiöistä.

  Luen paljon rajatietieteitä ja parapsykologiaa sivuavia kirjoituksia ja mielestäni niitä tulisi julkaista ja lukea vakavuudella. Joskus virallisten tutkijoiden kanta asioihin on kapeakatseinen ja vanhentunut.

  En halua väittää, että kaikki indigo-lapset olisivat vain kurittomia ja hemmoteltuja kakaroita, enkä usko että niin on. Jossain tapauksissa se kuitenkin tuntuu olevan todennäköisin selitys, kun tutkii vanhempien kertomuksia. Vanhempien ei koskaan saisi yksin antaa julistaa omaa lastaan messiaaksi tai myöskään epäonnistuneeksi luuseriksi. Lapset ottavat liian vakavasti omien vanhempiensa luokittelut ja vanhempien näkemys on harvoin realistinen.

  VastaaPoista
 10. komppaan kans et kirjottaja on katkera ja haisee alkoholille vahvasti..lievästi epäonnistunut ja yksinäinen

  VastaaPoista
 11. Nämä kaikki anonyymit avautumiset havainnollistavat hienosti kuinka edistyneellä henkisellä tasolla indigot ovat ja kuinka he tuovat ihmiskunnalle korkeamman tietoisuuden sanoman.

  VastaaPoista
 12. Indigolapsi on vain yksi monista nimistä. Nephilimin jälkeläisinä heidät myös tunnetaan. Indigot ovat vanhoja sieluja jotka ovat valinneet ottaa useampaa eri dna:ta itseensä ja syntyä uudelleen maan päälle korkeammalla värähtelevästä ulottuvuudesta. Heidän tehtävä on tasapainottaa eri dna:t keskenään ja näin ollen toteuttaa ns. profetia ja auttaa nephilimejä sekä tuoda uusi tietoisuus ihmisille. He ovat ns. hybridejä ihmisen kehossa. He tietävät paljon jo lapsesta lähtien ja kyseenalaistavat ihmisten alikehittyneet tavat toimia. He eivät seuraa vaan ovat johtajia jotka opastaa muita. Heidän on vaikeaa sopeutua ihmisen kehoon ja ihmisten alikehittyneeseen maailmaan. Nephilim(alkuperäinen vampyyri-rotu) dna aktivoituu jo lapsena ja voi myöhemmin hakea yliotetta indigosta johtaen mm. veren himoon jne. Indigot ovat ääripää olentoja joiden tehtävä on löytää tasapaino. He voivat olla hetkessä täysin kylmiä ja repiä kaulasi auki ja juoda veresi ja taas toisessa hetkessä pelastaa linnun tieltä ja silittää sitä itkien sen puolesta, tosin heillä on korkea moraali vaikkakin ns. nephilim puoli haluaisikin toimia väkivalloin päättävät he toisia toisin koska suuri voima todellakin tuo suuren vastuun. Heidän luontonsa on siis hyvin kaksijakoinen tavalla jota normaali ihminen ei voi ymmärtää juuri ollenkaan. He ovat luonnostaan erikoisen nopeita ja voimakkaita sekä heidän aistinsa ovat erityisen herkät. Heidän silmänsä ovat herkkiä auringonvalolle ja he näkevät erityisen hyvin pimeässä. Heillä on luonnostaan vahvat psyykkiset kyvyt kuten mm. erityisen vahva empaattisuus, eli he tuntevat toisten ihmisten tunteet äärimmäisinä ja näkevät tätä kautta ihmisistä paljon, telepatia on toinen joka liittyy ensimmäiseen kykyyn vahvasti, kaukonäkeminen on myös heillä luonnollinen kyky koska heidän ns. sielu on enemmän irrallaan kun tavallisen ihmisen. Kaukonäkeminen=pystyy näkemään esim. tuhansien kilometrien päähän tarkkaan mitä siellä tapahtuu ns. mielen sisällä realiajassa, levitoiminen/lentäminen, eetterin hallitseminen, elementtien manipulointi ym. on myös heille luontaista joskin heikolla tasolla ellei ole ääritilanne jossa on ns. pakko käyttää tai ellei kehitä kykyjään ja hoida itseään säännöllisesti esim. "meditoimalla". Indigot ovat erittäin älykkäitä ja persoonallisia. Heitä on usein vaikeaa katsoa silmiin koska he näkevät valheiden läpi, he näkevät persoonasi läpi ja monen ego ei kestä tätä. Indigot ovat täällä opastamassa ja auttamassa.

  VastaaPoista
 13. Tämä mitä kirjoitin nyt ns. indigoista on yksi näkemys, yksi teoria monella tapaa, kukin löytäköön omat vastauksensa jotka ei ole ainoastaan omia ja joita on vaikea selittää mutta helppo kokea kun on valmis. Kukin omalla ajallaan kun aikaa ei enää ole. Ja loppuun vielä sanottakoon että nykyään on paljon ihmisiä jotka haluavat olla "erikoisia" ja luokittelevat itsensä esim. indigoksi. Ns. aitoja indigoja on kuitenkin vielä harvassa ja he todella tuntevat itsensä ja tietävät olevansa erikoisia mutta päinvastoin, eivät haluiasi niinkään olla, heillä menee usein kauan aikaa hyväksyä että he todella ovat hyvin erilaisa ja erikoisia ja vielä kauemmin aikaa oppia ymmärtämään kuinka monella tapaa. Ovatko indigot sitten ns. "parempia" kun suurin osa ihmisistä ? Lyhyt vastaus on kyllä, ehdottomasti. Mutta heidän viestinsä ihmisille on että kuka tahansa voi olla paljon parempi kaikin puolin. Tämän voisi ajatella vaikka niin että indigo on taistelulajien suurmestari joka on opiskellut kymmeniä vuosia joka päivä (indigojen sielu on usein tuhansia vuosia vanha koska ainoastaan vanhimmat sielut kestävät tämän dna muokkaamis prosessin ja kärsimyksen polun kulkemisen täällä maan päällä siinä muodossa jossa he sitä joutuvat käymään läpi löytääkseen tasapainon) ja ns. normaali ihminen on tullut ensimmäistä kertaa harjoituksiin ja kysyy onko tämä suurmestari häntä parempi. Vastaus on että tottakai hän on, mutta hänen tehtävä on opastaa sinua jotta sinäkin voisit olla parempi eikä näyttää vaan kuinka hyvä hän itse on ja haukkua sinua. Tiedän että mitä kirjoitin kuulostaa suurimmalle osalle lukijoista täysin hullulta huuhaalta mutta saaneen sanoa että tässä maailmassa on paljon asioita mitä suurin osa ihmisistä ei koe ikinä ja silti ne ovat täällä tälläkin hetkellä. Itse en pyydä ketään uskomaan yhtään mitään. Usko on turhaa. Tieto vapauttaa ja minä kirjoitan kaikille totuuden etsijöille. Heille jotka ovat valmiita antamaan ns. mahdottomalle mahdollisuuden uskomatta mitään ja löytämään itse vastaukset ja kokemaan itse totuuden omasta olemassaolostaan ja kaikesta muustakin. Ikhe sahur.

  VastaaPoista
 14. Ikhe satur... Kirjoituksesi kosketti minua. Kiitos.

  VastaaPoista