torstai 3. syyskuuta 2015

Vasemmiston syytä sekin

Minusta on asteittain tulossa yhä vasemmistolaisempi, sillä haluan vastustaa muoti-imiöitä. Nykyäänhän kaikki on kuulemma vasemmiston aikaansannosta ja se myös näkyy vasemmiston henkentyvänä kannatuksena. Katsoin googlesta mikä kaikki on vasemmiston aikaansaannosta. Tässä valittuja paloja:
Työttömyys on vasemmiston vika. Vasemmisto hyysää työttömiä ja verottaa liikaa työntekijöitä. Siksi vallitsee suurtyöttömyys.
Koko kurjuus on yksinomaan SDP:n ja vasemmiston vika

Hitler oli kansallissosialisti. Vasemmisto on liittänyt valtasyistä ja historiaa vääristääkseen Hitlerin oikeistoon.
Talvisota oli vasemmiston syytä? Olen ymmärtänyt näin.
90-lama oli vasemmiston vika.

Maamme köyhyys on Soininvaran mukaan vasemmiston vika.
Oikeistolainen talouskuripolitiikkakin on vasemmiston aikaansaannosta.
Nykyiset ongelmat ja alamäki johtuvat nimenomaan sosialismista

On vasemmiston vika, että Kreikka keinotekoisesti ja asiakirjapetoksin oli pakko ottaa mukaan tähän hienoon unioniin.

Jos vasemmisto rähisee, on se vasemmiston vika, ja jos oikeisto rähisee on sekin vasemmiston vika.
Ei se ole aina vasemmiston vika mutta minulla on periaatteeni.
Suomen ylivelkaantuminen on Vasemmiston vika. Vasurithan ne Euroopan pankit omistaa.

Otsikon kirjoitusvirhe lienee sekin vasemmiston vika?
Vasemmisto juuttuu omaan akateemiseen kuivuuteensa, eikä saa mitään aikaiseksi.
Yhteiskunta voisi halvalla tarjota virikkeitä kuten teatterimatkoja, buffetlounaita, Valiumia, seksinäytöksiä ym. Vasemmiston vika.

Hankkeen peruuntuminen oli vasemmiston vika.

Kestävyysvaje jää vasemmiston takia hoitamatta

Päivän tapahtumat olivat vasemmiston vika.

Vahinko oli vasemmiston vika.
LIII ANDERSSON ULIULIULI VASEMMISTON VIKA Olette huvittavia.
Liiallinen viinan käyttö on vasemmiston vika.

Nyt on laiva liikaa oikealle kallellaan ja vasemmisto on siihen syypää.

Eduskunta säätää lait, eikä Suomessa ole vasemmistoenemmistöä ollut sitten vuoden 1916.
Vasemmiston vika on köyhien päähän potkiminen.

2 kommenttia:

 1. Jos vaemmiston retoriikkaa katsoo, ei sielläkään itsereflektiolla juhlita. Maailman ongelmat vasemmiston mukaan johtuvat oikeistolaisuudesta eri muodoissaan, koska riisto = oikeistolaisuus.

  Mutta osut naulan kantaan. Koko nykyistä oikeistoa vaivaa enemmän tai vähemmän se, että vasemmitolaisuus nähdään jonain absoluuttisena vastustajana, josta kaikki paha juontaa. Minä olen sortunut siihen. Tai lähinnä sitä kautta, että viittaan vastustajiin usein vasemmistona. Kuitenkaan en näe vasemmistoa yksinomaan huonona asiana, en historiallisesti tai nykyäänkään.

  Vasemmisto tekee kuolemaa, se on vissi. Mutta soisin kuolevan vasemmiston olevan sen sosiaaliliberaali haara. Sen, joka löi kättä talousliberaalin oikeiston kanssa. Nuo kaksi ovat yhdessä tehneet suurta tihutyötä länsimaiselle sivilisaatiolle. Esimerkiksi vapaa maahanmuutto ja avioliittoinstituution alasajo ovat olleet molempien asialistoilla. Jotta vasemmisto voisi selvitä, sen on määriteltävä itsensä uudelleen. Sen on johdonmuakisesti hylättävä liberaalit opit. Oikeiston taas olisi hylättävä kapitalismi ja talouskasvun ideaali.

  PS. Kansallissosialismi on vasemmistolainen aate. Se täyttää monet vasemmiston tunnusmerkeistä ja eroaa esimerkiksi bolshevismista lähinnä siinä, että jälkimmäinen kannatti internationaalia. Sosialismi voi olla niin kansallista kuin ylikansallista, esimerkiksi natsi-Saksassa on yhtäläisyyksiä Ruotsiinkin; jälkimmäinen oli tulonsiirtoja harrastanut sosiaalidemokraattinen kansankoti, jossa harrastettiin eugeniikkaa valtiotasolla. Ero kolmanteen valtakuntaan on lähinnä siinä, että Ruotsissa ei menty yhtä pitkälle eikä yhden puolueen komennossa.

  VastaaPoista
 2. Joo, vasemmisto on kriisissä pitkälti omasta syystään. Sympatiani ovat kyllä vahvasti Li Andersonin puolella. Erittäin fiksu nuori nainen. Pahasti vain näyttää siltä, että köyhät eivät ymmärrä omaa parastaan, kun mielummin menevät voittajien puolella ja äänestävät porvaripuolueita. Suomessa elää vahvana myytti jonka mukaan aina edellisessä hallituksessa oli vasemmistoenemmistö ja nyt täytyy vaihteeksi äänestää Keskustaa tai Kokoomusta. Siitäkin on jo 20 vuotta, kun SDP oli suurin puolue vaaleissa ja Paavo Lipposesta tuli pääministeri.

  VastaaPoista